Blog

Ανακαίνιση Κουζίνας: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε!

Η κουζίνα είναι το πιο πολυσύχναστο μέρος του σπιτιού, γι’ αυτό συνήθως τη βαριόμαστε γρήγορα. Αν ετοιμάζεστε για ανακαίνιση τότε δείτε όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζετε για τα βασικά υλικά που χρησιμοποιούνται σε αυτή, τι μπορείτε να αλλάξετε αλλά και πώς θα την οργανώσετε σωστά.

Αλλάξτε Πάγκο κουζίνας

Είναι μία κίνηση ματ! Πραγματικά δεν φαντάζεστε πόσο θα αλλάξει η εικόνα η κουζίνας σας μόνο και μόνο με την αλλαγή του πάγκου. Επιλέξτε ένα νέο υλικό και συνδυάστε το με τα υπάρχοντα πλακάκια σας ή το χρώμα που έχετε αποφασίσει να τα βάψετε. Να θυμάστε πως αφού ο πάγκος και ο καθρέφτης της κουζίνας δεν είναι ίδιο υλικό ή δεν έχουν ουδέτερα χρώματα όπως το μπεζ, το γκρι, το λευκό και το μαύρο, τότε βρείτε ένα υλικό για το πάγκο σας που να δένει με τα χρώματα της υπόλοιπης κουζίνας. Τολμήστε να κάνετε μια αντίθεση που θα φέρει τη μεγάλη αλλαγή στην εικόνα του χώρου. Διαβάστε παρακάτω για τις επιλογές σας:

Χαλαζίας Αυτά τα υλικά είναι μια πιο οικονομική πρόταση σε σχέση με τους γρανίτες και τα μάρμαρα και αντέχουν επίσης τη σκληρή μεταχείριση. Είναι ένα ανθεκτικό υλικό με μεγάλη αντοχή σε οξέα, γρατζουνιές, σπασίματα και μεγάλη ευκολία στο καθάρισμα, καθώς δεν απορροφά τους λεκέδες. Έχει φυσική όψη, αισθητική γρανίτη και μεγάλη ποικιλία χρωμάτων.

Ξύλο Ο ξύλινος πάγκος ζεσταίνει το χώρο της κουζίνας. Είναι ανακυκλώσιμο υλικό και όχι ιδιαίτερα ακριβό. Θέλει σχολαστικό καθάρισμα και ιδιαίτερη προσοχή με τα νερά. Κάθε δύο χρόνια θέλει τρίψιμο και κέρωμα. Ταιριάζει περισσότερο σε ρουστίκ ή mix and match διακοσμήσεις.

Βακελίτες Αυτά τα υλικά άρχισαν να χρησιμοποιούνται ευρέως στους πάγκους κουζίνας τα τελευταία χρόνια. Είναι ένα καθαρά συνθετικό υλικό που αποτελείται από χαρτί και διάφορες ρητίνες, ψημένα σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες. Στην ουσία πρόκειται για μια επένδυση περίπου 7 χιλιοστών που επικολλάται σε ανθυγρό νοβοπάν. Είναι μια αρκετά οικονομική και πρακτική λύση. Αρνητικό του είναι πως έντονα γδαρσίματα και κάψιμο δεν διορθώνονται.

Corian Είναι ένα συνθετικό και πολύ ανθεκτικό υλικό. Δεν έχει ενώσεις και αρμούς κι αυτό το καθιστά προτεινόμενο απ’ όλους τους τεχνίτες κουζίνας.  Επίσης, δεν έχει πόρους για να φωλιάζουν τα μικρόβια. Αντέχει στις υψηλές θερμοκρασίες και δεν κάνει εύκολα γρατζουνιές, αλλά και να κάνει, αφαιρούνται εύκολα με καθαριστικό και σφουγγαράκι ή με λεπτό γυαλόχαρτο. Βρίσκεται σε πολλά χρώματα αλλά και σε απομίμηση γρανίτη.

Ανανεώστε τον νεροχύτη σας Αφού αλλάξατε το πάγκο και θα ανοίξετε ξανά τρύπες στην επιφάνεια, είναι ευκαιρία να αγοράσετε έναν νιπτήρα που με το πέρας του χρόνου αν είναι λευκός έχει γαριάσει ή αν είναι ανοξείδωτος έχει κάνει γραμμές. Να θυμάστε ότι αν ο νεροχύτης σας είναι μαρμάρινος, είστε τυχεροί γιατί αν τον προσέχετε δεν θα χρειαστεί να τον αλλάξετε ποτέ. Ακόμα κι αν αλλάξετε κουζίνα ο μαρμάρινος νεροχύτης μπορεί να επανατοποθετηθεί και να δώσει φοβερό στιλ. Αποφύγετε, όμως, τον λευκό νεροχύτη γιατί γαριάζει.

Αλλάξτε μπαταρία Μια νέα μπαταρία θα δώσει την σύγχρονη εικόνα που θέλετε. Επιλέξτε μια ψηλή μπαταρία ώστε να χωρούν από κάτω οι κατσαρόλες σας. Τέλος, αν θέλετε την κουζίνα σας στην κόψη του design, επιλέξτε λευκή ή μαύρη μπαταρία που θα κάνουν ωραία αντίθεση και αποτελούν νέα τάση.

Ανανεώνοντας τα ντουλάπια της κουζίνας θα ανανεώσετε όλη την κουζίνα εύκολα και χωρίς να χρειαστεί να ξοδέψετε πολλά χρήματα. Δείτε πώς μπορείτε να το κάνετε με μερικά πολύ απλά tips.

Η τοποθέτηση νέων ντουλαπιών είναι ακριβή αλλαγή αλλά αλλάζοντας μόνο τις πόρτες θα γλιτώσετε αρκετά χρήματα ενώ ταυτόχρονα θα ανανεώσετε την κουζίνα σας. Έτσι, αν τα ντουλάπια σας είναι σε καλή κατάσταση, μπορείτε να αλλάξετε τις πόρτες ή ακόμα και απλά να τις βάψετε σε κάποια άλλη πιο ζωηρή ή απαλή απόχρωση ανάλογα με τα γούστα σας.

Μελαμίνη: Μια από τις πιο οικονομικές λύσεις είναι τα πορτάκια από μελαμίνη. Η μελαμίνη είναι αρκετά ανθεκτική στις γρατζουνιές και με μια προσεκτική επιλογή στο μάστορα, το αποτέλεσμα μπορεί να είναι εντυπωσιακό.

 

Βακελίτης: Παλαιότερα γνωστό ως φορμάικα. Πιο ακριβό από τη μελαμίνη και η αμέσως επόμενη επιλογή εάν θέλετε μια κουζίνα ανθεκτική στο χρόνο.

OSB: Είναι ένα οικονομικό υλικό , ιδιαίτερα ανθεκτικό και ιδανικό για ότι κατασκευή θέλετε. Υπάρχει πολύ μεγάλη τάση τα τελευταία 2 χρόνια και δένει απίστευτα χρωματικά με το λευκό και το μαύρο.

Αφαιρέστε τελείως τα πορτάκια: Τέλος, μπορείτε να αφαιρέσετε τελείως τα πορτάκια και να αλλάξετε στυλ, μετατρέποντας τα ντουλάπια σας σε ανοιχτούς χώρους αποθήκευσης με ράφια και έτσι να απολαύσετε μια ολοκαίνουργια κουζίνα!

Διακοσμήστε με ιδιαίτερα πόμολα: Βάψτε τις πόρτες από τα ντουλάπια σας σε όμορφες ζεστές αποχρώσεις και προσθέστε μια δόση πολυτέλειας επιλέγοντας όμορφα πόμολα και χερούλια που θα δώσουν στιλ στα ντουλάπια αλλά και σε όλη την κουζίνα.

Προσθέστε αρχιτεκτονικές λεπτομέρειες: Τα πρόσθετα στηρίγματα είναι μια λεπτομέρεια που μπορεί να προσθέσει στιλ σε μια κουζίνα. Βάζοντας στηρίγματα κάτω από τα ντουλάπια και βάφοντας την κουζίνα σας θα καταφέρετε να ανανεώσετε το χώρο σας εύκολα και γρήγορα. Προτιμήστε να βάψετε τα ντουλάπια σας σε γήινες αποχρώσεις μιας και η κουζίνα είναι ένας χώρος στον οποίο θέλετε να μαγειρεύετε χαλαρώντας και συζητώντας για τη μέρα σας με τα αγαπημένα σας πρόσωπα.

Πηγή: https://spirossoulis.com/