Blog

Ένα καλλιτεχνικό στούντιο μετατρέπεται σε σύγχρονη κατοικία

Tο στούντιο 67 τετραγωνικών μέτρων στο Royal Borough του Kensington, μετατράπηκε σε ένα φωτεινό σπίτι από τη δημιουργική ομάδα του αρχιτεκτονικού γραφείου VATRAA.

Το “πυκνό” αστικό περιβάλλον του κτιρίου απαιτούσε καινοτόμες λύσεις τόσο για την επέκταση της επιφάνειας του χώρου όσο και για την αξιοποίηση του περιορισμένου φυσικού φωτός σε όσο το δυνατό περισσότερους χώρους.

Το εσωτερικό του studio αναδιαμορφώθηκε ενώ η συνολική επιφάνεια της κατοικίας αυξήθηκε κατά 77 τετραγωνικά με τη δημιουργία επιπλέον επιπέδων προς τα κάτω.

Ένας φωταγωγός διοχετεύει με φυσικό φως το ισόγειο και το υπόγειο.

Δυο υπνοδωμάτια και ένα μπάνιο βρίσκονται στο υπόγειο, ενώ το ισόγειο στεγάζει το λόμπι της εισόδου, ένα μπάνιο και μια αίθουσα για διαλογισμό και μελέτη. Το κυρίως καθιστικό βρίσκεται στον φωτεινό και ευάερο πρώτο όροφο και περιλαμβάνει κουζίνα, τραπεζαρία και σαλόνι.

“Μετατρέποντας τους περιορισμούς σε δημιουργικότητα, μετατρέψαμε έναν ενιαίο χώρο στούντιο σε ένα σπίτι βασισμένο στις αντιθέσεις”. (VATRAA)

Μίνιμαλ ξύλινα κουφώματα συνδέουν τα δωμάτια με τον εξωτερικό χώρο, όπου υπάρχει κήπος με βότσαλο και προσεγμένη επιλογή φυτών ενώ μια σκάλα από χάλυβα πάχους οκτώ χιλιοστών συνδέει τα τρία επίπεδα.

Η διάταξη των χώρων και τα όποια εσωτερικά φινιρίσματα έχουν σχεδιαστεί για να βελτιστοποιούν τη ροή του φυσικού φωτός ενώ ο διάκοσμος (έπιπλα, εξαρτήματα) έχει επιλεχθεί για να επιτευχθεί μια αίσθηση συνοχής σε όλο το σπίτι.

Οι αρχιτέκτονες συνεργάστηκαν με τον ιδιοκτήτη για τη δημιουργία των επίπλων που θα πλαισιώσουν τους χώρους και θα “κουμπώσουν” με τα υλικά κατασκευής όπως το δάπεδο από σκυρόδεμα, τους τοίχους από γύψο και τις ξύλινες οροφές.

ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ για να διαβάσετε ολόκληρο το άρθρο και να δείτε φωτογραφίες στο didee.gr

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Δείτε τη λίστα