Blog

Ροή εργασίας – Άνεση: Η βάση του σχεδιασμού της κουζίνας

Η προετοιμασία των γευμάτων και το καθάρισμα είναι συνήθως επαναλαμβανόμενες δραστηριότητες ή «ροές εργασίας». Σκεφτείτε τι εργαλεία χρειάζεστε και πού θα τα χρειάζεστε από την αρχή, κατά τον σχεδιασμό της κουζίνας σας. Έτσι θα ελαττώσετε τις αποστάσεις. Ρωτήστε τον σχεδιαστή κουζίνας σας για τη «σωστή εργονομία» και βεβαιωθείτε ότι όλα βρίσκονται σε προσιτή θέση.

Συνηθισμένες εργασίες στην κουζίνα

Προετοιμασία πρωινού
Σας αρέσει να μπορείτε να βγάζετε τα δημητριακά σας έξω στο λεπτό; Φυλάσσετε μαζί ό,τι χρειάζεστε για το πρωινό. Έτσι μπορείτε να ξεκινήσετε τη μέρα σας με ηρεμία.

Άδειασμα του πλυντηρίου πιάτων
Δεν θα ήταν ωραία να μπορούσατε να συμμαζέψετε τα καθαρά πιάτα στο λεπτό; Κανένα πρόβλημα αν φυλάσσετε τα σερβίτσια κοντά στο πλυντήριο πιάτων.

Προετοιμασία γευμάτων
Φυλάσσετε ό,τι χρειάζεστε για το μαγείρεμα κοντά στον κύριο πάγκο. Και τα μαχαίρια, το λάδι, τα μυρωδικά και τα μπαχαρικά θα είναι πάντα άμεσα διαθέσιμα.

Κάντε τη ζωή σας ευκολότερη – Χωρίστε την κουζίνα σας σε ζώνες

Οι κουζίνες μπορούν να χωριστούν σε διαφορετικές περιοχές εργασίας ή «ζώνες» που εξυπηρετούν τις συνήθεις εργασίες. Έτσι ελαττώνονται οι αποστάσεις και άρα μπορείτε να έχετε τα πάντα εκεί ακριβώς που τα χρειάζεστε.

Αναλώσιμα
Στη ζώνη «αναλώσιμων» φυλάσσονται τα τρόφιμα. Κατά τον σχεδιασμό αυτής της ζώνης, πρέπει να επικεντρωθείτε στην εύκολη πρόσβαση.

Μη αναλώσιμα
Η ζώνη «μη αναλώσιμων» είναι σχεδιασμένη για μαχαιροπίρουνα, σερβίτσια και ποτήρια. Γι’ αυτό είναι καλό να έχετε κοντά το πλυντήριο πιάτων

Καθαρισμός
Στη ζώνη αυτή βρίσκεται το πλυντήριο πιάτων και ο νεροχύτης. Βεβαιωθείτε ότι έχετε αρκετό αποθηκευτικό χώρο για να φυλάσσετε τα σύνεργα καθαριότητας και τα καθαριστικά προϊόντα εδώ.

ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ για να διαβάσετε τη συνέχεια στην επίσημη ιστοσελίδα της BLUM