Όταν η τέχνη συναντά το design υψηλών προδιαγραφών

Πολλές φορές, η τέχνη γίνεται συνώνυμη με τη high-end αρχιτεκτονική και τα νέα μουσεία ανά τον κόσμο αποδεικνύουν περίτρανα αυτό το γεγονός. Η άνοιξη βρίσκεται on the way, και αυτό φαντάζει ως την ιδανική αφορμή για ταξίδια στο εξωτερικό, με σκοπό να ανακαλύψουμε από κοντά όλα τα new entries που μας απασχολούν κατά καιρούς. Μουσεία που ήδη έχουν ανοίξει τις πύλες τους, αλλά και αυτά που πρόκειται να το κάνουν μέσα στο 2022, παρουσιάζονται παρακάτω και μας δείχνουν τον απόλυτο συνδυασμό τέχνης και futuristic design.
Take a look!
Datong Art Museum, China
Ένα νέο μουσείο στην Κίνα, εμπνευσμένο από τις πυραμίδες, το Datong Art Museum, άνοιξε τις πύλες του στο κοινό, έπειτα από μια δεκαετία κατασκευής. Είναι σχεδιασμένο από τον διακεκριμένο αρχιτέκτονα Norman Foster, με τη γλυπτική μορφή του μουσείου να διαμορφώνεται με τέσσερις αλληλοσυνδεόμενες πυραμιδικές οροφές που δημιουργούν την εντύπωση ότι αναδύονται από τη γη. Ένας καινούριος πολιτιστικός προορισμός από τους πολλούς που έχει δημιουργήσει η Κίνα προκειμένου να γίνει παγκόσμιος τουριστικός και πολιτιστικός προορισμός. Γύρω από το αρχιτεκτονικό αυτό δημιούργημα, υπάρχουν καταπράσινες πλατείες οι οποίες κάνουν τον επισκέπτη να ξεφεύγει από τους ρυθμούς της πόλης, αυξάνοντας έτσι το ενδιαφέρον σε ό,τι αφορά στο design.
Info: Da Tong Shi, China.
Munch Museum, Oslo
Η μεγαλύτερη συλλογή έργων τέχνης στον κόσμο από τον Edvard Munch θα είναι διαθέσιμη στο λιμάνι του Oslo, κεντρίζοντας το ενδιαφέρον μας. Μέχρι τώρα, τα καλλιτεχνικά δημιουργήματα ενός από τους πιο διάσημους ζωγράφους της Σκανδιναβίας ήταν μπλοκαρισμένα σε ένα κτίριο στα Ανατολικά της πόλης. Ο νέος χώρος 13 ορόφων θα φέρει στο προσκήνιο σχεδόν πάνω από 1.200 πίνακες που ανήκουν στο μουσείο, με πολλούς να βγαίνουν στη δημοσιότητα για πρώτη φορά. Το μουσείο θα γίνει ένα από τα μεγαλύτερα ιδρύματα στον κόσμο αφιερωμένο σε έναν μόνο καλλιτέχνη. Γίνεται μέρος του παραλιακού ορίζοντα του Oslo στην περιοχή Bjørvika, όπου βρίσκεται επίσης η Όπερά του. Ο χώρος τέχνης σχεδιάστηκε από την ισπανική εταιρεία Estudio Herreros και είναι κατασκευασμένος από ανακυκλώσιμο σκυρόδεμα και χάλυβα, με πρόσοψη από ημιδιαφανές και διάτρητο αλουμίνιο.
Info: Edvard Munchs Plass, Oslo.
M+, Hong Kong
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ για να διαβάσετε τη συνέχεια και να δείτε φωτογραφίες στο glow.gr
Konstantinos Tanias