Blog

Τα Fall/Winter ’23 χρώματα που θα πρωταγωνιστήσουν στο σπίτι μας

Το καλοκαίρι πέρα από χαλάρωση και υπέροχες διακοπές μας προσφέρει τη δυνατότητα να ανασυνταχθούμε και να οργανωθούμε για τον χειμώνα που έρχεται. Η fall season μας θέλει να απολαμβάνουμε τη «ζεστασιά» του σπιτιού μας, οπότε πολλοί από εμάς αναζητούμε – τώρα που έχουμε και τον χρόνο – τρόπους για να ανανεώσουμε τους χώρους μας. Μια εύκολη και άμεση λύση για να το κάνουμε είναι επιλέξουμε καινούριες αποχρώσεις για τη διακόσμησή του. Κάνοντας τη σχετική έρευνα λοιπόν, σας παρουσιάζουμε παρακάτω τις επικρατέστερες τάσεις στα χρώματα της επόμενης σεζόν.

Επιλέξτε από τώρα αυτό που σας ταιριάζει!

Orchid Flower

Tο Orchid Flower είναι το Χρώμα της Χρονιάς για το 2022. Είναι ένας catchy χρωματικός τόνος, που αναδεικνύει πολυτελή αισθητική και ταιριάζει σε πολύτιμα αντικείμενα. Έμπνευση της απόχρωσης αυτής είναι το εξωτικό φυτό, η ορχιδέα με άνθη μεγάλης διάρκειας και ξεχωριστό άρωμα. Αυτό είναι ένα χρώμα Φθινοπώρου-Χειμώνα που χρησιμοποιείται για να αποτυπώσει δύο πράγματα: Αντίθεση και έντονο χαρακτήρα. Μάλιστα, οι masters του design υποστηρίζουν πως με αυτήν την πρόταση περνάμε σε μια λιγότερο εποχιακή προσέγγιση σε ό,τι αφορά τα χρώματα που θα συναντάμε στα σπίτια μας το 2023.

Lazuli Blue

Συνεχίζοντας την colour list μας, το Lazuli Blue, αποτελεί ένα άκρως παθιασμένο χρώμα. Είναι ένα σκούρο μπλε που μένει αμέσως στο μυαλό μας, κάτι που συμβαίνει εξαιτίας της φυσικής του ορυκτής ποιότητας. Πρόκειται για έναν τόνο που δείχνει μια αίσθηση καθαρότητας και έχει και μια νοερή σύνδεση με τον ψηφιακό κόσμο. Ταιριάζει ιδανικά σε κρεβατοκάμαρες αφού συμβάλλει και στο συναίσθημα της χαλάρωσης.

Dark Brown

Το σκούρο καφέ δεν φεύγει ποτέ από τη μόδα αλλά ούτε και το interior design, οπότε είναι φυσικό το Φθινόπωρο-Χειμώνας 2022/2023 να έχει περιλαμβάνει στα must-haves του αυτό το χρώμα. Η έμπνευσή του από σκούρες λάκες και από φινιρίσματα επίπλων-αντίκες είναι πραγματικά εντυπωσιακό, διαχρονικό και ταιριάζει σχεδόν με όλα τα αξεσουάρ. Δίνει αυτήν την πιο μποέμικη αισθητική στους χώρους μας, ιδιαίτερα όταν συνδυάζεται με statement items.

Jade

Ισορροπία και χαλάρωση είναι αυτό που φέρνει στο νου ο συγκεκριμένος φιστικί τόνος. Μάλιστα, κρύβει μέσα του και λίγο μπλε, το οποίο είναι ηρεμιστικό και αναζωογονητικό. Ο νεφρίτης (jade) είναι ένα ορυκτό από την Ασία, με μακρά ιστορία, που συνδέεται με το τσάκρα της καρδιάς και έχει συσχετισμούς με τη σοφία, το θάρρος και την ισότητα.

Honeycomb

Last, but not least, το Honeycomb! Η απόχρωση αυτή δίνει μια αίσθηση «ζεστασιάς» εξαιτίας των κίτρινων βάσεων της. Ωστόσο, αυτό δεν είναι το μόνο που βάζει στη λίστα μας αυτό το χρώμα – στην πραγματικότητα, αποτελεί μέρος μιας συλλογής αποχρώσεων ώχρας που κυριαρχούν αυτήν τη σεζόν. Μάλιστα, συνδέουμε αυτό το χρώμα με την προστασία και τη διατήρηση της φύσης, του εδάφους και της γεωργίας. Back to our roots λοιπόν!

ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ για να διαβάσετε τη συνέχεια και να δείτε φωτογραφίες στο glow.gr

 

Vasiliki Doukoumopoulou

 

 

 

 

 

Δείτε τη λίστα